Black Stars HS1 vs Isala HS1

Optimisme na verloren wedstrijd

27 september 2014, Sporthal ’t Gastland.

Black Stars HS1 69 – 65 Isala HS1

Voor het begin van de wedstrijd was coach Frank lichtelijk geïrriteerd doordat drie van zijn spelers pas enkele minuten voor de start van de wedstrijd in de sporthal in Rhenen waren. Maar na de korte warming up was hij alleen gefocust op de wedstrijd. “Ze zijn allemaal lang en sterk, dus we moeten écht allemaal goed uitboksen!”, was zijn boodschap aan het team.

In een fysiek zware wedstrijd, waarin de scheidsrechters heel veel toe lieten, ging het lang gelijk op.

Het team uit Rhenen had gedurende de hele wedstrijd een groot rebound overwicht. Door slim spel en een snelheidsvoordeel konden de heren van Isala veel punten in de bucket maken, daardoor nam Isala toch de voorsprong aan het begin van de wedstrijd. Dit zorgde voor zoveel onrust bij de coach van de Black Stars dat hij in de eerste helft drie time outs nam. Dit ontging Frank niet, en die derde time out werd bestraft met een technische fout voor de coach van het thuis team.

Helaas was die meevaller niet genoeg om onze heren op voorsprong te houden. Bij rust was het 33-33, en Isala kon daarna niet meer op voorsprong komen.

Waar de Black Stars in de eerste helft weinig konden scoren uit hun aanvallende rebounds, maakten ze effectiever gebruik van hun rebound overwicht in de tweede helft: hier maakten ze 15 van hun 22 second chance punten.

Jai had weer een sterke wedstrijd, en was met 16 punt (FG 50%, 6 steals) de topscoorder. Stéphane en Jesse hadden allebei 13 punt.

Ondanks het verlies waren de spelers en de coach positiever over deze wedstrijd dan over de gewonnen wedstrijd een week eerder. Frank zag vooruitgang in het samenspel, en de spelers verwachtten de thuiswedstrijd tegen de Black Stars (17 januari 2015) wel te kunnen winnen. Het seizoen is nog jong, maar deze positieve instelling belooft veel goeds voor de komende wedstrijden.

De eerstkomende wedstrijd is 4 oktober thuis, tegen de Tower Jumpers. Dan kunnen ze laten zien of de stijgende lijn zich voortzet.

door Tom Smit