2014-10-04 Isala HS1 – Tower Jumpers HS2

Isala VS Tower Jumpers

Scherpschietende heren pakken hun tweede winst

4 oktober 2014, Sporthal De Kroon

Isala HS1 66 – 31 Tower Jumpers HS2

 

Een dominerend optreden bracht HS1 de tweede winst van het seizoen in een wedstrijd die nooit spannend, maar aldoor sportief was. Isala keek nooit tegen een achterstand aan, en leidde bij rust al met 37-16. De wedstrijd kenmerkte zich verder door een ontspannen sfeer, waarin beide teams een minimum aan persoonlijke fouten maakten.

 

Het team uit Deventer leidde de wedstrijd in schotpercentage (een respectabele 49%), in assists, steals, points in the paint, en verrassend genoeg, ook in rebounds. Cerel (14 rebounds) en Jeroen (13 rebounds) waren hierin de uitblinkers.

 

Ondanks de goedlopende wedstrijd zag coach Frank wel een verbeterpunt, namelijk dat het team feller de bal kon opeisen bij scheidsrechterlijke beslissingen. Aanleiding hiervoor was dat toen de Tower Jumpers (waarschijnlijk) onterecht de bal toegewezen kregen, niemand in het veld hierover protesteerde. “Altijd gewoon klaarstaan [om de bal van de scheids te krijgen]. Je moet gewoon doen alsof je gek bent en [bij elke onderbreking] de bal opeisen!”

 

Met 21 punt was Jai (FG 9/13, 7 rebounds) wederom de topscoorder bij Isala, gevolgd door Steph (14 punt, 7 steals).

 

Isala heeft op 10 oktober de volgende wedstrijd. De heren spelen dan hun eerste wedstrijd tegen V.B.V. in Veenendaal. Een nog onbekende tegenstander, maar met de duidelijk stijgende lijn in samenspel in het team, is er reden voor optimisme over de uitkomst van de wedstrijd.

Klik op de afbeelding hieronder om de boxscore te bekijken:

Boxscore Isala HS1 - Tower Jumpers HS2 Samenvatting Isala HS1 - Tower Jumpers HS2 

 Tekst: Tom (Heren 2)