B.V. Isala HS1 vs Flevo Musketiers HS1

Isala vs Flevo Musketiers

Een nieuw begin voor HS1

20 september 2014, Sporthal De Kroon.

Isala HS1 48 – 44 Flevo Musketiers HS1

 Of het nu om nieuw werk gaat, over een andere rol in een vereniging, of om een nieuw seizoen, een nieuw begin geeft nieuwe kansen. Maar veranderingen zijn ook altijd spannend. Voor de spelers van Isala HS1 is er flink wat verandering: het team speelt in een andere competitie met onbekende tegenstanders, het team is gewijzigd, en de coach is nieuw. Dat maakt de eerste wedstrijden extra spannend, want je eigen rol in het team moet nog duidelijk worden.

Coach Frank was laconiek. Van de wedstrijd had hij geen verwachtingen: “Géén idee! Maakt me ook niet uit wie de tegenstanders zijn, wij spelen gewoon ons spelletje.” Het spelen van het eigen spelletje, met veel nadruk op de verdediging, pakte in de eerste periode goed uit, en Isala nam een 14-7 voorsprong. Scorend werd Isala gedragen door Cerel (8 punt in de eerste helft) en Jai (FG 71% in de eerste helft) die beide lekker op schot waren.

In de tweede periode gaven de Musketiers tegengas. Ze wisten hun lengtevoordeel beter te benutten, waardoor hun aanval beter liep en de onze stokte. Daardoor was er een gelijke stand bij rust: 22-22. Beide teams hadden veel balverlies, wat de belangrijkste reden was voor deze lage stand.

De intensiteit was merkbaar hoger bij Isala aan het begin van de tweede helft. Nieuwkomer en startende guard in het team Jesse gaf veel druk en maakte daarmee de aanval voor de tegenstanders lastig. Maar met twee nieuwe pointguards in het team leek het of het Isala zoekend was, waardoor de eigen aanval nooit goed op gang kwam. Gelukkig waren de Musketiers niet in staat om hun rebound voordeel om te zetten in een voorsprong. Doordat Isala geen grote voorsprong kon pakken bleef de wedstrijd wel tot het eind spannend.

Jai was met 18 punten topscoorder van het team, en ook Jeroen had in zijn nieuwe rol als starter een goede wedstrijd, met 8 punt en 8 rebounds. Dieptepunt van de wedstrijd was het moment waarop Chris zich blesseerde. Op dit moment is het nog niet duidelijk of hij bij de komende wedstrijd (27-9 tegen de Black Stars uit Rhenen) kan zijn.

Tevreden over de wedstrijd waren de spelers en de coach niet. Het zal dan vast nog wel spannend blijven in het team. Hoe dan ook, de eerste winst is binnen. Tóch een goed begin!

Door Tom Smit