2014-10-10 V.B.V. HS1 – Isala HS1

Isala VS V.B.V.

Isala wint na matige start

10 oktober 2014, Sporthal ’t Aller Erf Veenendaal.

V.B.V. HS1 60 – 79 Isala HS1

Zo gecoördineerd als het team de laatste wedstrijden op het veld is geweest, zo ongeregeld lijkt het te zijn buiten de wedstrijden om. Op de verzamelplek bleek dat er geen rijschema is, dat de spelers niet van elkaar weten wie rechtstreeks naar rijden, en niemand wist precies hoe laat ze hadden afgesproken. “Ik voel me niet geroepen om te bellen”, hoorde ik toen ik voorstelde dat de aanwezigen de afwezigen belden. Het lijkt tekenend voor het hele team: niemand lijkt duidelijk het voortouw te willen nemen.

Het volledige team was op tijd, maar slechts enkele minuten voor de wedstrijd, aanwezig. Bij de vereniging uit Veenendaal liep het ook niet op rolletjes. Het scorebord arriveerde op het laatste moment, en één schotklok was defect. Al met al zorgde het voor een slordig begin van de wedstrijd.

En slordig was het aan de kant van Isala. Frank’s vaste starters, Jesse, Stephan, Jai, Cerel en Jeroen hadden grote moeite om de basket te vinden. Misschien wel tien doelpogingen op rij gingen mis, en na ruim vijf minuten speeltijd stond het team uit Deventer achter met 3-0. Gelukkig had de thuisploeg moeite om tot doelpogingen te komen, waardoor de achterstand beperkt bleef.

Uiteindelijk kwam Isala wel op gang, het was zelfs tegen de verhouding in dat de teams met een gelijke stand de rust ingingen: Isala haalde makkelijke punten uit lay-ups, en V.B.V. bleef bij dankzij onorthodoxe schoten die vielen.

De tweede helft was het geluk op bij Veenendaalse ploeg en liep Isala al snel uit. Stéphane had zijn beste wedstrijd van het seizoen, en scoorde in de tweede helft 18 punt uit fastbreaks. Door hub reboundoverwicht kon V.B.V. nog enigszins aanhaken, maar het was snel duidelijk dat Isala de voorsprong niet meer uit handen zou geven.

Stéphane (FG 13/22, 6 steals) was met 28 punt topscoorder, gevolgd door Cerel (19 punt, 9 rebounds). Pierrig raakte na acht seconden speeltijd zijn eerste schot in zijn debuut bij Isala HS1.

Isala heeft nu een paar weken rust, want de volgende wedstrijd is pas 1 november tegen Volic in Putten. De vorm die het team in de tweede helft toonde, laat zien dat de stijgende lijn in het samenspel op het veld aanhoudt. Wie weet is het tegen Volic met het samenspel buiten het veld om inmiddels ook beter geregeld.

Klik op de afbeelding hieronder om de boxscore te bekijken:

Boxscore V.B.V. HS1 - Isala HS1 Samenvatting V.B.V. HS1 - Isala HS1

 Tekst: Tom (Heren 2)