2014-11-08 Isala HS1 – Red Giants HS2

Isala kansloos tegen de koploper

8 november 2014, Sporthal De Kroon Deventer

Isala HS1 46 – 74 Red Giants HS2

Vanavond speelden de Heren tegen de aankomende kampioenen. De toekomst voorspellen is altijd riskant, maar na het zien van deze wedstrijd durf ik deze voorspelling wel aan: Red Giants HS2 eindigt bovenaan.

Het puntenverschil in de uitslag van deze wedstrijd vertelt niet het hele verhaal, want het is vooral de routine waarmee het team uit Meppel ons versloeg dat indruk maakte; de ontspannenheid waarmee ze speelden en de geamuseerde gelatenheid wanneer ze het oneens waren met scheidsrechterlijke beslissingen lieten zien dat de Red Giants geen enkel moment twijfelden over de winst.

De eerste helft vielen vooral de fastbreaks op. Isala’s team heeft niet veel lengte, en moet het daarom meer hebben van hun snelheid. Deze snelheid schoot nu tekort, want de eerste helft leek het of de Deventenaren na elke misser een fastbreak tegen kregen. Zo erg was het nog net niet, maar 18 punten uit fastbreaks in één helft is wel heel veel.

Voordat de lezer denkt dat hij per ongeluk op de site van de Red Giants zit, over Isala is ook genoeg te melden. Want wat helaas ook opviel in de eerste helft waren de vele, vele missers van layups en schoten in de bucket van onze spelers Winst zat er misschien niet in, maar met een beter percentage had het lang een echte wedstrijd kunnen blijven.

“Dat jullie achter staan vind ik niet erg. De manier waarop wel!”, riep Frank in een time out, in een poging om zijn team scherp te krijgen. En uiteindelijk werd de tweede helft iets beter, al kon Isala nooit dichterbij komen.

Pluspuntje van deze wedstrijd is dat de minder ervaren spelers laat in de wedstrijd meer minuten konden maken dan anders. De wedstrijd was al wel gespeeld, maar het helpt toch om deze spelers meer wedstrijdritme te geven. En dat kan alleen maar positief uitvallen voor komende wedstrijden.

Jai was met 12 punt topscoorder bij Isala, en Jesse was met 6 assists de beste passer in zijn team.

Zondag 23 november spelen de heren tegen Wyba HS2. Wyba staat als tweede in de poule, dus het zal geen makkelijke wedstrijd worden.

Klik op de afbeelding hieronder om de boxscore te bekijken:

Box score HS1 - Red Giants HS2Samenvatting HS1 - Red Giants HS2

 Tekst: Tom (Heren 2)