BlogPen Jelte Posthumus (HS2)

Hallo allemaal,

Sinds het begin van dit seizoen speel ik competitie als lid van Heren 2. Ons team speelt nog wat wisselvallig maar het spelen van wedstrijden bevalt mij enorm. Sinds een paar jaar trainde ik overigens al mee als recreant.

Mijn passie voor basketbal begon achttien jaar geleden, toen ik als zestienjarige een basket kreeg en op tv (toen nog bij de NOS) Michael Jordan NBA-kampioen zag worden tegen de Utah Jazz van Karl Malone en John Stockton. Sindsdien heb ik enkele seizoenen in clubverband gespeeld maar veruit de meeste uren bracht ik als tiener door op het basketbalveld bij ons in het dorp.

In 2012 kwam een droom uit om in de Verenigde Staten een NBA-wedstrijd bij te wonen. De Knicks met Carmelo Anthony wonnen met groot gemak van de Raptors maar de wedstrijd interesseerde mij eigenlijk weinig. Aanwezig zijn bij een NBA-wedstrijd in de Madison Square Garden was al een ervaring op zich!

Ook als journalist ben ik bezig met mijn passie voor basketbal. Zo heb ik voor de Nederlandse Basketbal Bond topbasketballer Henk Norel geïnterviewd, die in de Spaanse ACB-competitie speelt. Sinds begin dit jaar werk ik daarnaast aan een boek over de NBA. Daarin beschrijf ik de levensverhalen van alle Nederlanders en de afstammelingen van Nederlandse immigranten in de Verenigde Staten die deel hebben uitgemaakt van de NBA, als speler, coach of clubeigenaar. Dat zijn er meer dan de meeste mensen zullen vermoeden en hun levensverhalen zijn stuk voor stuk bijzonder.

De blogpen geef ik door aan mijn teamgenoot Roy, die jullie ongetwijfeld wat zal vertellen over zijn obsessie voor ‘Lob City’….!

Groeten,

Jelte