BlogPen Tom Smit (HS2)

Hallo beste leden van Isala! De Isala leden blog is nieuw op de site. Passend dan dat ik het eerste stukje mag invullen, want dit seizoen staat voor mij in het teken van (op)nieuw!

Ik ben Tom Smit, opnieuw guard bij het Heren 2 team. Lang geleden was ik lid van Isala, en voor ik stopte, speelde ik ook bij Heren 2. Na een lange onderbreking ben ik weer terug.

Na bijna twee jaar werkzoekend geweest te zijn, ben ik begonnen met nieuw werk als leerling Begeleider bij ’s Heeren Loo. Ja, leerling, want het is een sector waarin ik nog niet eerder gewerkt heb, vandaar dat ik er gelijk een opleiding bij doe.

Ook mijn rol binnen de vereniging is nieuw, want vrij abrupt heb ik de functie van wedstrijdsecretaris overgenomen. Ik had niet verwacht dat ik binnen Isala een bestuurlijke functie zou gaan bekleden.

Erg veel nieuws dus in mijn leven, en gelukkig is het (bijna) allemaal goed nieuws. Mijn nieuwe werk bevalt uiterst goed; uitdagend werk met leuke collega’s, en als leerling krijg ik veel steun van het team. Het ene dagje school per week vind ik ook heel leuk om te doen. Ik zit in klas met een gemêleerde groep leerlingen, allemaal enthousiast en vriendelijk. En het is ontegenzeggelijk ook leuk om op mijn veertigste weer een tien voor een toets te halen. Enig minpuntje is dat ik door mijn werk soms een wedstrijd moet missen. Maar ja, ik zou het toch niet anders willen.

Omdat ik vorig seizoen niet kon spelen en nauwelijks kon trainen, en wel betrokken wilde zijn, scoutte ik de wedstrijden van beide heren teams. Dit gaat me als spelend lid bij Heren 2 niet lukken. Maar ook dit zou ik niet anders willen, want ik heb hier lang naartoe gewerkt: Twee seizoenen geleden wilde ik weer gaan spelen, maar was ik al snel gedwongen om te stoppen omdat mijn knieën het niet aankonden. Dat was voor mij reden om flink wat gewicht kwijt te raken om het makkelijker te maken voor mijn gewrichten. Vorig seizoen had ik door een gescheurde meniscus nog steeds veel last van een knie, dus onderging ik een operatie. Er moest veel weggesneden worden, daardoor en door slijtage in het gewricht duurde het herstel tot het eind van het seizoen. Dit seizoen ben ik eindelijk weer in staat om mee te doen. Vergeleken met mijn vorige periode heb ik aan snelheid, trefzekerheid en gezichtsvermogen, ondanks dat heb er zin in!

De functie van wedstrijdsecretaris bevalt ook goed, al moet ik er wel bij zeggen dat ik in deze hoedanigheid nog maar weinig heb hoeven te doen. Dus de toekomst zal moeten uitwijzen of ik dit zal blijven bevallen.

Al met al veel nieuws in mijn leven, erg spannend allemaal. Nu kijk ik er naar uit om via dit blog mijn clubgenoten op een nieuwe manier te leren kennen! Daarvoor geef ik de blogpen door aan Sterre Kortenhorst. Sterre, hoe bevalt het je om nu al mee te spelen in een dames poule?