2014-11-29 Isala HS1 – Challenge HS1

Winst tegen Beuningen geen challenge

29 november 2014, sporthal De Kroon.

Isala HS1 57 – 43 Challenge HS1

Het is geen goed teken als je coach in de eerste minuten van een wedstrijd een time-out neemt. In deze wedstrijd moest Frank zijn spelers toespreken met 8:03 op de wedstrijdklok in de eerste periode.

Door de nieuwe poule-indeling, komen we vaak onbekende teams tegen. Zo ook deze avond. Het was de eerste keer dat Challenge uit Beuningen tegen het team uit Deventer speelde, en geen van beide teams wist wat ze konden verwachten van het andere team. Isala stond een paar plaatsen boven  Challenge, maar dat zegt meestal niet veel. Isala begon niet heel slecht aan de wedstrijd, want ze stonden nooit achter. Maar goed speelden ze ook niet. Na bijna twee minuten speeltijd, bij een stand van 2-0, nam Frank zijn eerste time-out, en hij was niet blij.

In de eerste minuten was Challenge slordig met balbezit, en het team uit Beuningen verloor meerdere malen de bal. Aan Isala’s kant duurde het even voordat de schoten wilde vallen. Maar zoals Frank duidelijk liet horen in die eerste time-out, schoot Isala ook tekort op andere manieren. Hij hamerde er op dat de helpside beter uitgevoerd moest worden, en dat het tempo in de aanval omhoog moest. De toespraak had het gewenste effect, want een paar minuten later was het de coach van Challenge die, bij een stand van 9-2, zijn toevlucht moest nemen in een time-out.

De eerste periode eindigde met 15-4 in ons voordeel. Hierna speelde Challenge secuurder, waardoor ze konden voorkomen dat de achterstand veel groter werd. Maar het lukte ze de hele wedstrijd niet meer om dichterbij te komen.

Stéphane was de topscoorder en had bijna een double double met 18 punt en 8 steals. Vooral in de eerste helft wilde hij niet van de bal van de tegenstanders afblijven, en veroverde hij die 7 keer. Met 15 punt en 14 rebounds had Cerel wel een double double en was hij de speler van de wedstrijd. Opvallend was dat Isala minder turn-overs had dan de tegenstanders (19 tegen 26), hopelijk het begin van een nieuwe trend!

De volgende wedstrijd van Isala is in Harderwijk tegen Rebound ’73. Dat team heeft hetzelfde aantal punten uit evenveel wedstrijden als onze heren, maar staan iets hoger vanwege een beter doelsaldo. Makkelijk zal het dus niet zijn, maar het kan wel een spannende en mooie wedstrijd worden.

Klik op de afbeelding hieronder om de boxscore te bekijken:

Boxscore HS1 - Challenge HS1Samenvatting HS1 - Challenge HS1

Tekst: Tom (Heren 2)