B.V. Isala DS1 vs Peatminers DS1

11039417_632069416898743_1293183038_n

28-02-2015, Sporthal De Kroon

Zaterdag 28-02-2015 speelden de dames 1 van B.V. Isala tegen de dames 1 van Peatminers. Bij ons waren aanwezig: Gaby, Yara, Anne, Janine, Sabine, Froukje, Jolyn, Maaike, Michaela en Esther voor de support op de bank. Met ons 9 vrouw sterk hadden we dan ook genoeg mensen om lekker door te wisselen. Onze starting five waren: Janine, Anne, Sabine, Gaby en Jolyn. We starten meteen in een full court men to men, en onze eerste score door Janine viel daarom ook vrij snel. Het was een leuke eerste helft om te spelen, en mede door onze full court press konden wij ook vaak de bal onderscheppen en een paar keer achter elkaar scoren. Eind van de eerste helft was de tussenstand 75-6 voor Isala.

De tweede helft begonnen we weer met een full court press. Zij hadden daar een “oplossing” voor gevonden door bij het innemen van de bal drie man op een rij tegen de uitlijn te laten staan zodat de middelste man geen verdediger bij zich kon krijgen en daarnaast ook de optie te hebben een lange bal naar een vrije man te geven. Helaas maakten wij bij hun spelletje een paar fouten wegens “duwen”.  Ook hier vond Frank een oplossing voor, door een man van ons tussen diegene die de bal innam en hun drie spelers in te laten staan. Wat leidde tot frustratie bij de coach van de tegen partij.

Hierna werd het spel ook wat minder leuk, er werd wat meer getrokken en geduwd waardoor het spel wat chaotischer werd. Zij speelde de hele tweede helft een zone verdediging, waardoor inside komen voor ons wat moeilijker werd. We hebben wel inside wat punten meegepakt. Omdat hun verdediging zo stond dat ze meer op de mensen aan het letten waren die inside gingen, kwamen er bij ons mensen vrij ter hoogte van de vrije worp lijn waardoor een vrij schot ontstond.

Door onze goede verdediging en goed samenspel eindigde de wedstrijd met 122-13 voor Isala, een eindstand om trots op te zijn.

DSC_0160