2014-03-14 – Isala HS1 – Wyba HS

Pijnlijk verlies

Isala HS1 – Wyba HS ,14-3-’15, sporthal De Kroon

Isala ging de wedstrijd gehavend in: Steph, Bayram en Chris waren geblesseerd, en het was duidelijk dat het team een kleine basis heeft. Om de zes spelers van het eerste aan te vullen, deden Wilfred, Dennis en Sam mee.

Het eerste kwart leek het toch een makkelijke wedstrijd te worden. Uit de aanvallen kregen we goede schoten, en deze schoten vielen tegen een hoog percentage. Wyba had moeite met onze verdediging en leed daardoor veel balverlies. Jesse leek de wedstrijd van zijn leven te gaan spelen toen hij in het eerste kwart twee driepunters raak schoot en ook nog drie assists gaf. Isala pakte een ruime voorsprong, en na het eerste kwart stond het 24-15.

Later in de eerste helft hervond Wyba zich. Door balverlies te beperken, kond Wyba voorkomen dat  hun achterstand voor de rust veel groter werd.

Na de rust ging het moeizamer bij Isala. Nu waren het de heren uit Deventer die vaak balverlies leden. Het was bij vlagen duidelijk te merken dat de spelers niet op elkaar ingespeeld waren. Tegelijk domineerden de tegenstanders onder de borden; Wyba pakte veel aanvallende rebounds. De voorsprong werd langzaam kleiner, en Isala moest hard werken om het laatste kwart ook met een voorsprong in te gaan.

Het noodlot sloeg toe net voor het einde van het derde kwart, toen Jesse zich blesseerde. Zonder de vaste guard van het eerste wilde het niet langer lukken om de voorsprong vast te houden. In de laatste minuten van de wedstrijd leed Isala enkele keren balverlies dat leidde tot makkelijke punten van Wyba, waardoor de uitploeg toch de winst pakte in een wedstrijd die ze 39 minuten lang achter hadden gestaan. Een pijnlijk verlies na de blessure!

De meeste punten werden gemaakt door Cerel (17 punt, 75% vrije worpen), en Wilfred scoorde een double double (12 punten en 11 rebounds.)

Isala’s volgende wedstrijd is uit tegen Challenge, een tegenstander die onder ons HS1 team staat. Maar met al de geblesseerde spelers zal het nog een moeilijke wedstrijd worden.

Klik op de afbeelding hieronder om de boxscore te bekijken:

HS1-Wyba boxscore HS1-Wyba

Tekst: Tom (Heren 2)