2015-19-09 B.V. Isala DS 1 – B.A.S. DS 1

‘DE KOP IS ER AF’

De eerste wedstrijd is een feit. De uitslag: 22-45. Maar “voor de eerste wedstrijd zeker niet slecht” aldus coach Frank.
DSC_0011

Voorafgaand aan de wedstrijd eerst de jaarlijkse teamfoto. Het team is dit jaar 8 vrouw sterk, 6 oud-leden en twee nieuwe. Ook hebben we Dames 2 speelster Coby, 16 jaar oud, bereid gevonden om mee te spelen. Er hing gelijk al een enthousiast, maar zenuwachtig sfeertje. Tijdens de warming-up werd dit des te meer duidelijker. Iedereen had een bepaalde mate van spanning over zich. We spelen toch een niveau hoger.

Dit bleek ook gelijk uit de eerste 4 minuten. We stonden gelijk 10 punten achter. Frank nam gelijk de eerste time-out, waardoor de defense beter opgezet werd. Het scoren bleef moeizaam waardoor we de rust in gingen met 11-22 punten.

De tweede helft kwamen we niet echt aan scoren toe en hadden we het fysiek en conditioneel zwaarder. Daar zal dus nog flink aan gewerkt moeten worden. De scores kwamen voornamelijk voort uit de gemaakte fouten en daaropvolgende vrije worpen. 7 stuks in totaal. Helaas misten we meer dan de helft, waardoor we 8 punten hebben laten liggen. Topscoorster van de wedstrijd was Sabine Averdijk met 10 punten.

Het team was na de wedstrijd uiteraard teleurgesteld, maar Frank benadrukte dat hij zeker niet ontevreden is. Kortom: op alle vlakken nog verbetering nodig, maar de KOP IS ER AF.