2015-19-09 B.V. Isala HS2 – Olstars HS1

Heren 2 begint seizoen met klinkende overwinning op Olst

DEVENTER – Teamgeest, hard werken en het hoofd koel houden. Daarmee versloeg Heren 2 afgelopen zaterdag, tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, de heren van Olst.

‘Het lijkt wel alsof ze weer een stukje langer geworden zijn’, signaleerde coach/speler Wilfred, tijdens de voorbespreking in de kleedkamer van Isala. De fysieke overmacht van Olst kon echter niet voorkomen dat Isala tijdens de eerste helft een voorsprong van acht punten opbouwde. Dankzij uitstekend spel van onder meer Pierig, Jeroen en de bij Heren 2 teruggekeerde Bayram. En ondanks een lange lijst geblesseerden, waaronder spelverdeler Dennis en center Frank.

In de tweede helft hield Isala het hoofd koel en nam de frustratie bij Olst zienderogen toe. Door goed te blijven passen en dankzij enkele cruciale aanvallende rebounds kwam Olst echter niet meer in de buurt van de overwinning. De eerste van de twee beladen streekderby’s van dit seizoen was uiteindelijk dik verdiend voor Isala: 59-45.


Tekst Jelte Posthumus