2015-17-09 ISALA HS2 – PEATMINERS HS1

DEVENTER – Het duurde even voordat Isala op gang kwam maar uiteindelijk bleken de bezoekers uit Vriezenveen geen partij voor de Deventenaren.

Een aardige point guard en een boomlange, bloedfanatieke center. Meer had Heren-1 van Peatminers eigenlijk niet te bieden. Maar het moet gezegd worden: ze bleven ervoor gaan, tot het laatste fluitsignaal. Tegen die tijd had Isala echter al een comfortabele voorsprong opgebouwd. Bij aanvang van het laatste kwart was al duidelijk dat Isala aan het langste eind zou trekken.

Uiteindelijk stond er 76-59 op de borden. Topscorers bij Isala, beide met twaalf punten, waren Wilfred en Sjoerd. Dankzij de overwinning moet Isala op de ranglijst alleen Tonego uit Haaksbergen nog voor zich dulden, op basis van doelsaldo. Beide teams wonnen tot nu toe drie van de vier wedstrijden.

 

Tekst Jelte Posthumus