2015-07-11 ISALA DS1 – KIKKERS DS1

Was het een voordeel uit psychologisch oogpunt?

Weer een thuis overwinning voor Dames 1 = Eindstand 52-18. Het is wel duidelijk dat de thuiswedstrijden in ieder geval veel overtuigender worden gespeeld dan wanneer we uit spelen. We kwamen de eerste minuten gelijk op voorsprong en liepen gedurende de wedstrijd steeds verder uit. Je zag het vertrouwen groeien, waardoor de 1-tegen-1 steeds meer en beter werd ingezet. Moet wel bekennen dat de Kikkers ook niet goed hebben gespeeld. Ze zaten niet in de game en maakten de scores niet af. Ze hebben alle tactieken uit de kast getrokken, maar het mocht niet baten. Gelukkig hebben we daar gebruik van kunnen maken en hebben we de verdediging strak neergezet. De wedstrijd werd ook beter gefloten, zeker als we terug kijken op de wedstrijd van vorige week tegen WSV in Apeldoorn. Waar het merendeel in het team op 4-5 fouten eindigden.

Top-scoorsters waren Sabine en Anne, maar de echte uitschieters deze wedstrijd was Jolyn. Ondanks haar 35 km mountainbike in de ochtend, vloog ze over het veld en maakte ze een paar hele mooie scores. Daarnaast mag Janine in dit geheel ook niet ontbreken, want na haar prachtige 3 punter volgde een enthousiaste reactie in de vorm van een vrolijk dansje! Als team waren we natuurlijk ontzettend blij & trots, want deze punten konden we hard gebruiken.

Vervanger Coach Cerel Conradus heeft ons zeer goed door de wedstrijd geholpen. Hij nam de juiste time out’s om meer rust te creëren. Ook was hij zeker te spreken over onze verdediging. Bedankt Cerel!

Coach Frank Kersten werd spontaan overspoeld met whats-appjes en reageerde gelijk met ‘Goed zo’ ‘ Jullie zijn beter dan jullie geloven. Klasse gedaan’.

Kortom we hebben weer wat zelfvertrouwen gekweekt voor de next uit-game in Wageningen.