2015-14-11 S.V. Twello HS1 – B.V. Isala HS3

Wedstrijdverslag Zaterdag 14-11-‘15

S.V. Twello HS1 – B.V. Isala HS3

Een uitwedstrijd tegen onze grote rivaal Twello, beide teams hebben nog geen enkele wedstrijd verloren tot vandaag. Twello staat in de competitie met 70 punten doelsaldo op ons voor, dus hoe mooi zal het zijn als we ze dan eindelijk van hun plek afzetten?
De eerste score komt van Twello, en ze weten het spelletje te openen met een 7-2, maar daarna verscherpt Isala en komt de tegenaanval, met hard strijden weten we de eerste kwart af te ronden met een 19-7 voorsprong.  Ook de 2e kwart weten we Twello redelijk buiten de bucket te houden, en gaan we met een goed gevoel de rust in met een stand van 23-13 voorsprong. Blij en opgelucht dat we zijn over deze eerste helft, allemaal weten we dat we er nog niet zijn, en nog even flink moeten vechten willen wij na vandaag op de eerste plek staan. De coach van Twello heeft zijn team goed geïnstrueerd, in combinatie met dat Isala zijn scherpheid verliest, slaat Twello terug als een knuppel, want we gaan de vierde kwart in met een stand van 29-28. Nu komt het er op aan, er op of eronder, winst of verlies. Twello die nu goed warm is en de een na de ander scoort tegenhouden, en zelf onze aanval zo opzetten dat we er doorheenkomen. Een paar tegenslagen in het fluitwerk, en wat slecht opgezette aanvallen, en slap verdedigen krijgt ons uiteindelijk op achterstand 34-29 lopen ze nu op ons uit. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij, een tactische time-out van onze coach, koppen dezelfde kant uit, en nu vechten! Puntje voor puntje, waar een vorige wedstrijd het leek alsof ze uit het niets kwamen, komen ze nu per enkeling met hard vechten. Tot een stand van 42-41 voorsprong, krijgen we nog een vrije worp, die gaat erin, nu is het alleen nog uitspelen. 30 seconden op de klok, 1 doel, en dat is Twello niet laten scoren, Twello zet de aanval op, gaat omhoog, de bal die omhoog gaat, op ring stuitert.. en nog een keer.. en nog een keer… valt er uiteindelijk naast, rebound voor Isala, en nu balbezit houden, tot het verlossende eindsignaal klinkt. 43-41 winst, een eerste plek, en een onverslagenheid voor Isala. Nu dit vasthouden en Isala is in April kampioen binnen de competitie.