19-12-2016 Isala D1 – Tonego D1

2015 afgesloten met een sterke 1e helft en een overduidelijke schaakmat voor Tonego.

“Na vorige week tegen Batouwe moeten jullie laten zien dat we in staat zijn om een goed potje basketbal neer te kunnen zetten. Het gaat een zware wedstrijd worden met een center court veld tegen de nummer 2 van het huidige klassement. Jullie moeten vanaf het begin scherp zijn en goed druk zetten op de bal met sterke close-outs. Dit gezien dit team sterke schieters heeft” aldus Coach Frank.

In tegenstelling met de vorige game gestart met sterke warming up, juiste mindset en de juiste team-spirit. Ook waren we in staat de rust te bewaren, ondanks dat Tonego gelijk in een hoger tempo zat. Gaby gaf daarin duidelijk aan welke richting ze op ging in het spel, waardoor het spel sneller en beter liep en kansen werden gecreeerd. De eerste helft eindigen we dan ook met een overwinning met een 29-30.

Achteraf hebben we teveel weggegeven in de 1e helft en kwamen we in de rust teveel in een letterlijke rust-stand. We waren niet meer in staat het spel goed op te zetten en te lezen wat de tegenstander deed. Daarnaast had Tonego vast een zware preek gehad, waardoor ze de druk opvoerden en ze ons buitenspel zetten. Herstellen lukte niet meer, waardoor ze veel scoorden en de game eindigde in een volledige overwinning voor Tonego 67-43.

Toch moeten we trots zijn op wat we de eerste helft hebben kunnen laten zien. Het zit erin! Met meer condititie, doorzettingsvermogen en door slimmer in te spelen wat de tegenstander doet …. weten waar we aan moeten werken………….tot volgend jaar!

Hele Fijne Feestdagen allemaal!

tonego-isala