2015-19-12 PEATMINERS HS1- ISALA HS2

VRIEZENVEEN – Slecht spelen en toch winnen: als je veel coaches mag geloven, moet je dat kunnen om kampioen te worden. Heren 2 speelde afgelopen zaterdag een slechte wedstrijd maar won toch van Peatminers: 44-53. Daardoor staat het team tweede, nu de winterstop ingaat.

De verwachtingen waren al niet hooggespannen, in sporthal De Stamper. Peatminers had verzocht de wedstrijd te verzetten omdat zij niet genoeg spelers van Heren 1 op de been konden brengen. Uiteindelijk ging de wedstrijd toch door, doordat zij spelers van lagere teams optrommelden.

Het krachtsverschil dat er in principe moest zijn werd op het veld echter nauwelijks zichtbaar. Afgezien van een aantal achtereenvolgende scores van Wilfred, in het tweede kwart, kwam Isala maar niet op gang. Balverlies, gemiste layups en zwak rebounden maakten dat de wedstrijd eigenlijk niet om aan te zien was. Isala wist echter een afgang te voorkomen, al bleef het tot het vierde kwart nog best spannend.

Topscorers Isala: Wilfred Terpstra (20 punten), Iwan Achtereekte (10 punten) en Jeroen Fledderus (8 punten).

 

Tekst Jelte Posthumus