16-01-2016 Isala D1 – Risne Stars D1

Thuis tegen Risne Stars uit Rijssen – Uitslag 39-27

De uitwedstrijd van vorig jaar tegen Risne Stars hadden de Dames verloren, dus tijd voor revanche.

Het was aanvallend zeker niet de sterkste wedstrijd, maar de dames uit Deventer hebben thuis weer laten zien dat ze wel degelijk mee doen in deze poule, waarin alles mogelijk is. De Dames uit Rijssen waren met 6 vrouw sterk, wat volgens eigen zeggen geen ideaal aantal is om de wedstrijd aan te gaan en dat zag je gedurende de wedstrijd terug.

Kijkend naar de cijfers hebben de dames van Isala 3 kwarten gewonnen, behalve het 3e kwart. Dit is zeker niet de eerste keer dat blijkt dat de opstart na de rust weer moeizaam verliep. Na 5 minuten viel de eerste score pas weer, van beide kanten. De hele wedstrijd zijn de dames verder wel op voorsprong gebleven, door vooral de verdediging sterk neer te zetten. Dit ter frustratie van de tegenstanders.

Meerendeel van de punten werden gemaakt door guard Gaby en de centers Annemarie en Mirella, waardoor ze stevig werden verdedigd en het lastig werd om inside te bewegen. Coach Frank drong continu aan op meer en snellere moves, meer fake-moves en betere en hardere passes. Maar dit werd slecht opgevolgd. Hoewel het spel dus over de gehele wedstrijd niet echt liep, werden er toch een paar mooie aanvallen gelopen waarbij de Dames eindelijk eens konden laten zien hoe succesvol de aanval kan zijn wanneer iedereen doet wat zij moet doen. Dus hopelijk nemen de dames dat mee in de eerst volgende uit-wedstrijd in Hengelo van a.s vrijdag.

teamfoto