Valley Bucketeers D1 – Isala D1

Friday the 5th – Keep Calm and Keep Ballin – Nijverdal

Het leek op het einde van de game bijna op een Friday the 13th horror-game. Maar naast alle winnende thuis-partijen heeft ook Dames 1 laten zien dat ze een wedstrijd kunnen winnen op de vrijdag avond. We moesten tegen de laatste groep in de huidige pool-stand oftwel de Valley Bucketeers uit Nijverdal. We zouden dat moeten kunnen winnen, maar het ging zeker niet makkelijk.

keep ballin

We speelden center-court en kregen te maken met een zone-verdediging, waar we de eerste minuten te makkelijk onze stempel op konden zetten. Na 7 minuten een score-aantal vam 5-14 en na het het eerste kwart 8-16. Achteraf de winning-points.

Daarna maakten we het onszelf lastiger, met te weinig lef om 1-tegen-1 te gaan. Onze supporters Jai en Sam als coach Frank konden het eigenlijk niet meer aanzien. Vooral het 4e kwart, maakte de dames uit Nijverdal het spannend met 2 achtereen volgende 3punters, waardoor de stand in de 6e minuut opeens 34-38 werd. Ze gingen er voor! Wij moesten die laatste 4 minuten laten zien dat we in staat zijn de wedstrijd naar ons toe te trekken en dat het geen Friday Night Horrer Ladies Game werd. En gelukkig deden wij dat, met een uiteindelijke eindstand 34-46. Met 1 uitschieter. Ze blijft voor dit verslag maar eens buiten schot en incognito. Maar haar solo-optreden was zeker unique te noemen.

Voorlopig een 4-tal rust weken om onze 1-tegen-1 te versterken. Vanaf maart de laatste 6 wedstrijden, waarvan de volgende laatste thuiswedstrijden van het seizoen. Kom kijken!

Zaterdag 12 maart – 18:00 uur tegen WSV, Apeldoorn
Zaterdag 26 maart – 16:00 uur tegen Tonego, Haaksbergen
Zaterdag 2 april – 18:00 uur tegen Pluto, Wageningen