Algemene informatie

Basketbalvereniging Isala Deventer is de enige basketbalvereniging in Deventer. De vereniging bestaat ruim 30 jaar. We hebben circa 100 leden die in 8 teams aan de competitie deelnemen.

Basketbalvereniging Isala is opgericht op 16 juli 1969 door twee Leraren Lichamelijke Oefening (beiden werkzaam in Deventer): de heren Jules Dézentjé en J.Arno van Ham Sr. Als introductie voor alle Deventenaren  was er in de oude sporthal op de Zandweerd bij de oude kunstijsbaan een promotiewedstrijd tussen Rotterdam Zuid en een andere ploeg  (waarvan de naam onbekend is). In deze wedstrijd deed onder andere ene Mart Smeets mee!

Isala is ingedeeld bij Rayon Oost van de Nederlandse Basketballbond. De uitwedstrijden worden door de hele regio gespeeld, afhankelijk van het team waarin wordt gespeeld. De betrokkenheid van de leden bij de vereniging is groot. Zij zetten zich actief in voor de sport en de vereniging. Er is een sterke onderlinge band binnen en tussen de teams.

Bij onze vereniging kan je alleen traint lid zijn, maar ook zeker wedstrijden spelen. Je mag daarnaast ook altijd participeren op onze clubdagen en clubtoernooien. Wij vinden Familie heel belangrijk binnen de club dus ook voor de ouders/verzorgers,  broers, zussen, neven en nichten is er gelegenheid om kennis de maken met deze prachtige sport.

Daar draait het bij onze vereniging om zoveel mogelijk mensen laten kennis maken het deze prachtige sport.